Elektronikus ügyintézés

E-Ügyintézés modul a Kréta felületén

Tisztelt Szülők!

Bizonyára észrevették, hogy pár napja a Kréta felületén megjelent egy új menüpont.  A neve e-Ügyintézés. Ebben a tanévben ez a funkció tesztjelleggel működik, de természetesen teljes körűen használható is. Előnye, hogy online kitöltenek egy adatlapot, feltöltik az esetleges igazolás fotóját vagy szkennelt változatát, és az igazolás vagy kérelem azonnal az iskolában van, és gyors ügyintézésre lehet számítani.

4 olyan funkció van, amely az Önök számára hasznos lehet:

1. Igazgatói engedély diák mulasztásának igazolására, gondviselői kérelem benyújtása. (ezt több napos elutazás  előtt érdemes benyújtani). Minden esetben az igazgatónő hoz az engedélyről határozatot, amely az Ön online felületén megjelenik.

2. Tanulói mulasztás igazolása (ez a normál betegség, szülői igazolás  (3 nap) beküldésére szolgál (az osztályfőnök fogja igazolni a hiányzást a szokott módon). Orvosi igazolás esetén minden esetben fel kell tölteni az igazolás fotózott, vagy szkennelt formáját minél nagyobb felbontásban, hogy a kép éles legyen.

3. Tanulói felmentésre, mentességre szolgáló kérelem. (elsősorban  eseti testnevelés felmentési kérelem)

4. Személyi adatokban történő változás (pl. lakcímváltozás bejelentése). Ez az iskola számára nagyon fontos, mert pl. a továbbtanulással kapcsolatos levelek mind a rendszerünkben nyilvántartott címre mennek ki.

A belépés az nsapiskola.e-kreta.hu oldalról történik. A felület elérhető a Kréta (e-napló) felületéről, vagy közvetlenül a nsapiskola.e-kreta.hu oldal e-Ügyintézés felületéről (ebben az esetben ugyanazt a felhasználónevet és jelszót kell használni, mint az e-naplónál, és az iskola nevét is le kell gördíteni. Az e-Ügyintézés felülete kizárólag szülői/gondviselői belépéssel működik, a tanuló felhasználónevével és jelszavával nem. Továbbá az e-Ügyintézés csak számítógépről az ismert böngészők használatával működik, telefonos applikációról nem.

Természetesen, ha Önnek kényelmesebb, a továbbiakban is intézheti az igazolásokkal kapcsolatos ügyeket papír alapon, ez csak egy plusz kényelmi funkció az online világban járatos szülők részére. Mivel tesztüzemről van szó, ha bármilyen hibát észlelnek, vagy segítséget kérnek, az nsapisk KUKAC gmail PONT com címre megírva a problémát igyekszünk gyorsan orvosolni a problémát.